Гранцле

Потребни састојци:

  • 200g млевених ораха
  • 250g шећера у праху
  • 150g брашна
  • уље по потреби
  • 250g џема од кајсије (или неког другог домаћег по укусу)
  • 100g млевених ораха
  • шећер у праху за посипање

Начин припреме:

  • 1.

    Шећер у праху, орахе и брашно помешамо додајући уље и умесимо тако да маса није мека али ни превише тврда.
  • 2.

    Од масе направимо кору и модлицом извлаћимо погачице или друге облике у зависности од модли које су нам на располагању, док не утрошимо сво тесто.
  • 3.

    Добијене облике ставимо у плех покривен папиром за печење и печемо у рерни док не порумене на око 150 степени.
  • 4.

    Док се тесто пече умутимо џем и орахе.
  • 5.

    Кад се охладе гранцле премазујемо смесом од џем и ораха и поклапамо другом истог облика. На крају све гранцле поспемо шећером у праху.