Комисброт
Потребни састојци:
- 200g маргарина
- 250g шећера
- 4 јајета
- 50g сецканих сувих кајсија
- 50g млевених лешника
- 25g сувог грожђа
- 25 сувих брусница
- 250g брашна
- мало прашка за пециво
Начин припреме:
-
1.
Одвојимо жуманца од беланца. -
2.
Умутимо маргарин са шећером и додамо жуманца, добро умутимо и у масу додамо суво воће. -
3.
Брашно и прашак за пециво промешамо и сјединимо га са припремљеном масом и воћем. -
4.
Умутимо шам од беланаца и додамо у масу коју промешамо и излијемо у подмазан и брашном посут плех. -
5.
Печемо у рерни загрејаној на око 160-180 степени готово цео сат. -
6.
Кад се прохлади исечемо га на кришке и по жељи поспемо шећером у праху. Можете га послужити уз чај или компот.