Комисброт

Потребни састојци:

  • 200g маргарина
  • 250g шећера
  • 4 јајета
  • 50g сецканих сувих кајсија
  • 50g млевених лешника
  • 25g сувог грожђа
  • 25 сувих брусница
  • 250g брашна
  • мало прашка за пециво

Начин припреме:

  • 1.

    Одвојимо жуманца од беланца.
  • 2.

    Умутимо маргарин са шећером и додамо жуманца, добро умутимо и у масу додамо суво воће.
  • 3.

    Брашно и прашак за пециво промешамо и сјединимо га са припремљеном масом и воћем.
  • 4.

    Умутимо шам од беланаца и додамо у масу коју промешамо и излијемо у подмазан и брашном посут плех.
  • 5.

    Печемо у рерни загрејаној на око 160-180 степени готово цео сат.
  • 6.

    Кад се прохлади исечемо га на кришке и по жељи поспемо шећером у праху. Можете га послужити уз чај или компот.